A B C D E F G H I  J  K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.junioreatsalone.com
EMAIL: info@junioreatsalone.com

JUNIOR EATS ALONE

 
103. Junior Eats Alone
BIO .
 
"…Tears are in my heart, if I do my best they never reach my eyes…''

Junior Eats Alone is een nieuwe band met een rijk verleden. Onder de naam “Id” wist men de afgelopen jaren indruk te maken met het uitbrengen van verschillende demo’s. Ook live heeft de band zijn sporen verdiend. Zo schopte de band het tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, speelde men op radio 3FM, won de band verschillende regionale popprijzen en deed het voorprogramma’s voor o.a. Damien Rice en Steve Wynn in gerenommeerde popzalen als Paradiso, LVC en het Paard.

De band werd vergeleken met Dave Matthews Band, Radiohead en Calexico en de pers bejubelde de band met omschrijvingen als “originele melodierijke gitaarpop met een licht symfonisch tintje” (OOR Magazine) en “prachtige oprechte liedjes met een zeldzame eigenheid. Wat een kwaliteit!” (Live XS).

Junior Eats Alone is the next step…
In een nieuwe line-up met volwaardige blazerssectie en toetsenist is hard gewerkt aan een nieuw bandgeluid. “Noem het melancholieke gitaarpop, jazzy kampvuurliedjes of pakkende rock. Het maakt me niet uit. Men zegt dat alles op muzikaal gebied al gedaan is. Ik denk dat er nog genoeg te vernieuwen is, dus ook voor ons. Het contrast is voortdurend aanwezig in onze muziek. Er zit van alles in. Van brede arrangementen tot kleine liedjes. Misschien is ‘ingetogen uitgelatenheid’ wel een mooie omschrijving?” aldus zanger Ron Verton.

De band heeft vanaf 2004 een koffer vol met prachtige liedjes geschreven en opgenomen in een eigen studio. Liedjes die zich kenmerken door oprechte teksten, pakkende melodieën en brede arrangementen. Ron: “Ik probeer altijd liedjes te schrijven die niets met mij te maken hebben. Na twee regels blijkt het toch weer autobiografisch te zijn. De liedjes hebben dus een behoorlijk persoonlijke lading.”
Over de toekomst is de band zeer uitgesproken: veel spelen en mooie platen maken. Ron: “Junior Eats Alone is mijn zuurstof en medicijn. De betrokkenheid en het enthousiasme binnen de band is enorm en mijn bandleden zijn mijn beste vrienden en vijanden tegelijk. Had ik al iets over contrasten gezegd, haha.”

Eén ding is zeker… we gaan nog veel horen van Junior Eats Alone!


Junior Eats Alone =
Ron Verton: zang, elektrische gitaar, akoestische gitaar
Rob Verbakel: elektrische gitaar
Alex Brittijn: basgitaar
Michiel van Poelgeest: toetsen, percussie, zang
Robert Bakker: sax, fluit, klarinet, zang
Henri de Mooij: trompet, percussie, zang
Daniel Follman: trombone, zang
Bas Ernst: drums, percussie, samples
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: