A B C D E F G H I J K L M N O  P  Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: myspace.com/phoneymusic
EMAIL: phoneymusic@gmail.com

PHONEY

 
105. Phoney
BIO .
 
Phoney is het pseudoniem voor Jaime Korbee. Deze 19-jarige producer is geboren in Leiden en woont op dit moment in Oegstgeest. Als klein kind scharrelde hij al door de platencollectie van zijn ouders, waardoor hij al op vroege leeftijd een grote interesse voor muziek kreeg. Sinds 2001 ging hij zelf aan de slag met het maken van muziek, en begon met computerprogramma's en uiteindelijk ook met het bespelen van de gitaar. Na een aantal muziekstijlen uitgeprobeerd te hebben (o.a. hiphop en trance) kwam Jaime erachter dat zijn hart toch meer lag bij electronica, breakbeat en funk. Deze stijlen mixt hij nu dan ook, met invloeden uit vele andere genres. In zijn muziek is ook te horen dat Jaime be´nvloed is door een van zijn helden Fatboy Slim. De software die Jaime voor zijn muziek gebruikt zijn Fruity Loops en Adobe Audition. Hiernaast maakt hij ook gebruik van zijn gitaar.
De naam Phoney is in het leven geroepen in de zomer van 2006. Na eerst een aantal jaar onder de naam Tri Angle gewerkt te hebben, werd het tijd voor een nieuw image en een andere sound. De nieuwe sound klinkt vrolijker en een tikkie zomers. Phoney staat voor vals en bedriegerij, maar de naam is misleidend. Jaime is namelijk goudeerlijk.
Naast produceren draait Jaime ook wel eens op feestjes. Vanaf 2002 tot 2004 zat hij in een Drive-in show, maar daar is hij uitgestapt omdat de muziek die er gedraaid moest worden hem niet aanstond. Nu draait Jaime vooral Hiphop, Funk, (rock)klassiekers en electronica.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: