A B C D E F G H I J K L M N  O  P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.oliviersarmy.com
EMAIL: olivierschutte@telfort.nl

OLIVIER'S ARMY

 
106. Olivier's Army
BIO .
 
Olivier's Army is een werktitel voor een langlopend muziekproject, gestart en geleid door songschrijver en multi-instrumentalist Olivier Schutte. Olivier heeft een eigen studio waar hij veel eigen muziek opneemt- eerder met bands waar hij deel vanuit maakte zoals Deire, Grof Geschut en Kanis, met Oak (eerder op Ontzettend Leiden) en met losse projecten zoals deze.Naast albums met vaste bands is er in de loop der tijd een aantal losse, meestal eigen composities opgenomen met de hulp van steeds wisselende muzikanten en vocalisten. Vorig jaar stond het nummer "Revelator" op de OL cd waar zanger/gitarist Jan Kanis een belangrijke rol speelde. In 2007 is die rol weggelegd voor zanger/ gitarist Floris van der Klein - hij zong ooit in de legendarische Leidse grungeband Lemmingz Edge, en heeft nu een eigen band: Fabian.

Deze samenwerking resulteerde in het nummer "What we want". Naast Floris (leadzang) en Olivier (gitaren, hammond, rhodes, keys) hebben op dit nummer ook David Peralta (violen) en Bart Pellinkhof (bas) gespeeld. Het is de bedoeling dat er ooit een Olivier's Army album gaat komen, waar bij al deze losse nummers worden gebundeld. Wie weet duurt dat niet heel lang meer, er is ondertussen al aardig wat materiaal verzameld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Olivier's Army werd gevraagd om live een bijdrage te leveren aan het OL festival. Maar aangezien elk nummer een andere bezetting heeft is dat nog niet zo eenvoudig. Daarom hebben we besloten om Olivier's nieuwste band in te zetten, die sinds een paar maanden actief is. Deze band bestaat uit leden van de Oak live band aangevuld met Floris van der Klein. Deze splinternieuwe band heeft nog geen naam, maar zal, tot er een nieuwe naam is, als (vertegenwoordiger van) Olivier's Army opereren.

Hoe dan ook - het OL festival 2007 beleefd in ieder geval een live premiere met deze band. 'What we want' zal zeker live vertolkt worden, evenals een aantal gloednieuwe nummers van deze gloednieuwe band.

Bezetting:
Detlev Timm - drums
Dan Simon - contrabas
Martijn Vogten - rhodes, gitaar
Ruud Peper - trompet
Olivier Schutte - rhodes, gitaar
Floris van der Klein - zang
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: