A B C D E  F  G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.faze.info
EMAIL: info@faze.info

FAZE

 
109. Faze
BIO .
 
'Faze' is een symfonische rockband met vier bandleden: Andre Bomas, Gijs van der Leede, Ralph Nieberding en Tim Ravesteijn.
De band is onofficieel opgericht in 1998, onder een andere naam, door Andre en Ralph. De muziek die door de band gespeeld wordt is ontstaan uit de vele muzikale ervaringen en invloeden die de bandleden hebben genoten.

Andre, de gitarist en leadzanger, werd en wordt met het schrijven van zijn muziek ge´┐Żnspireerd door onder andere klassieke muziek (Beethoven/Bach), diverse volksmuziek en rock uit de jaren '70. Het grootste deel van het oeuvre komt dan ook bij hem vandaan.

Het meest wordt Andre geholpen door Ralph, de drummer en tweede stem. Hij is zelf ook al een lange tijd songwriter en heeft zijn inspiratie, zoals Andre, geput uit klassieke muziek tot en met Metal. Zijn ritmische vaardigheden zijn onder andere ontstaan door het jaren lang bespelen van diverse muziekinstrumenten en het draaien/mixen van dance en drum&bass.

In begin 2002 kwam Gijs van der Leede, de basgitarist, bij de band. Door zijn grote voorinteresse in sympho-rock (Dream Theater, Rush, Pink Floyd) is hij door Andre en Ralph erbij gevraagd.
'Faze' is de eerste band waar Gijs onderdeel van uit maakt. Echter, zijn ontwikkeling tot bedreven en ervaren bassist is wonderbaarlijk gebleken. Hij is als het ware "gevonden".

In de herfst van 2005 kwam Tim Ravesteijn bij de band als toetsenist. Tim speelde al aardig wat jaren toetsen alleen nog nooit in een band. Tim is door Gijs gevraagd en, na zijn kunnen ten gehore te brengen aan de andere bandleden mocht hij blijven. Tim heeft een visuele handicap, maar heeft daardoor wel een beter gehoor dan gemiddeld. Het mooie daarvan, is dat dit gehoor behoorlijk muzikaal is en dat komt natuurlijk altijd goed van pas.

Al met al een muzikale formatie van vier man die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. 'Faze' heeft in relatie tot hun muziek weinig live performance ervaring opgedaan, voornamelijk omdat de bandleden worden gekenmerkt door een zeer perfectionistische instelling. Voor de band gaat kwaliteit immers boven kwantiteit. Zo heeft de band, ondanks zijn jonge leeftijd, een tweede plaats weten te behalen met de "Band van de Bollenstreek Awards".

'Faze' betekent letterlijk "van zijn stuk brengen".

Deze naam is daarom zeer passend bij de symfonische, soms ruwe en toch brede stijl die de band vertegenwoordigt.

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: