A B C D E F G H I J K L M N O P Q R  S  T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.ska-d-lite.com
EMAIL: info@ska-d-lite.com

SKA-D-LITE

 
11. Ska-d-lite
BIO .
 
Eind vorige eeuw zag een groep ska-freaks, nostalgische hippies & lokale rude boys het licht: ze besloten een bijna vergeten stukje Jamaicaanse muziekgeschiedenis nieuw leven in te blazen. Ska-D-Lite was geboren.

Ska? Dat is toch van die snelle zenuwen-muziek, gespeeld door groepen als Madness, The Selecter en The Specials? Ja en Neen. Ja: de genoemde Engelse bands spelen een opgevoerde versie van 'the original thing'. Nee: volgens Ska-D-Lite is de lekkerste ska die van lome, coole, hypnotiserende en jazzy grooves, zoals die eind jaren vijftig in Jamaica werd 'uitgevonden'. Wie de moeite doet om te luisteren naar deze oude, maar springlevende muziek, zal begrijpen waarom die Jamaicanen toen zo uit hun bol gingen.

Ska-D-Lite laat de oude hits van The Skatalites - de ska-band aller ska-bands - herleven, en giet andere oude klassiekers in een ruim zittende ska-jas. Behalve de beste tunes van vroeger te koesteren en met respect voor de 'good old vibes' te laten voortleven, speelt Ska-D-Lite ook steeds meer eigen composities. De ska-leerschool begint vruchten af te werpen. Volgens muziekkrant Oor is hetgeen Ska-D-Lite echt bijzonder maakt dat de eigen nummers nauwelijks onder hoeven te doen voor de classics. Om de muziek van Ska-D-Lite als volgt af te serveren: 'Er is maar één conclusie mogelijk, klasse A ska.'

Ska-D-Lite doet dit alles met een voetbal-bezetting van elf muzikanten waarbij uitbundige zangnummers concurreren met de instrumentals. Daarbij dreigt de vijfkoppige blazersectie (bariton-, tenor-, altsax, trombone en trompet) voortdurend uit de bocht te vliegen als een span wilde paarden.

Inmiddels speelde Ska-D-Lite zich de afgelopen jaren een stevige live-reputatie bij elkaar. Van bruiloften, studentenfeesten, kroegen en jongerencentra tot grote en kleinere festivals in Nederland en België: Ska-D-Lite kwam, zag en speelde ska. De eerste plaat 'Presenting the unapproachable Ska-D-Lite' is alweer enige jaren oud, maar oogst nog steeds warme kritieken uit reggae en skamiddens uit de hele wereld. Eind 2005 hoopt de groep dezelfde authentieke trukjes nog eens in de studio uit te halen en een twee plaat op te nemen. Deze ska-trein remt niet vaak af, mis hem niet !

Skalutations!

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: