A B C D E F G H I J K L  M  N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.maximum-overdrive.nl
EMAIL: info@maximum-overdrive.nl

MAXIMUM OVERDRIVE

 
12. Maximum Overdrive
BIO .
 
Het is zomer 1992. Twee vrienden die hun interesse delen in het luisteren naar Engelse punk-muziek en het bespelen van gitaar, overwegen een bandje op te richten. In de directe vriendenkring worden een zanger, drummer en bassist gevonden. Dit is het begin van Maximum Overdrive.

De Feiten:

1992 Vier weken, zes covers en drie eigen nummers na de oprichting van Maximum Overdrive heeft de band zijn eerste optreden. Vanaf dat moment blijkt dat de punkmuziek nog veel publiek trekt.

1993 Vanwege werk moet de bassist de band verlaten. De huidige bassist oefent een paar keer mee en behoort sindsdien bij de harde kern! In de zomer verschijnt de eerste demo "So Fuckin' Hot", met daarop vier eigen nummers. Het nummer "Soultaker" wordt uitgebracht op een verzamel CD, nadat het de eerste prijs had gewonnen in een talentenjacht.

1994 Wederom in de zomer wordt de tweede demo opgenomen. "Nowadays" bevat zes eigen composities, waaruit duidelijk blijkt dat de band technisch sterk gegroeid is.

1995 De band beleeft een hectisch jaar, waarin veel Nederlandse zalen worden aangedaan. Door de vele optredens groeit Maximum Overdrive uit tot een volwassen band, met veel podium-uitstraling.

1996 Op 5 mei speelt Maximum Overdrive in Leiden voor ongeveer 2000 toeschouwers op een festival, als voorprogramma van de Tr�ckener Kecks.

1997 In augustus (weer in de zomer, dus!) is de derde demo een feit. Ditmaal met negen eigen werken. Het publiek reageert positief op het nieuwe geluid.

1998 Wederom moet iemand de band (vanwege werk) verlaten: ditmaal een van de gitaristen. Maximum Overdrive vindt na een korte zoektocht de perfecte vervang(st)er, die voor een nieuwe vonk in de band zorgt. TV-West kiest Maximum Overdrive als "Band van de Week" en neemt een clip op van het nummer "Fanta met een Rietje". Kort hierna blijkt platenmaatschappij Ramshorn zeer ge�ntresseerd in de band. Zij besluiten het nummer "Ranja met een Rietje (radio versie)" uit te brengen op een CD-single, samen met "Sjonnies" en "Fanta met een Rietje". Maximum Overdrive neemt mede dankzij dit platencontract een stap in de goede richting naar meer succes.

1999 Maximum Overdrive belandt wederom in de Westpop Top 10 van TV-West met de single "Welcome to the Real World". Het nummer behaalt de derde plaats. Er volgt een reeks optredens in Nederland en Belgi�.

2000/2001 De band groeit wederom verder door het grote aantal live-optredens. Steeds meer mensen hebben waardering voor de uitstraling van de band op het podium

2002 Ahoy?.....Pinkpop?........

To be continued

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: