A B C D E F G H I  J  K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.jimmyhat.nl
EMAIL: info [at] jimmyhat [punt] nl

JIMMYHAT

 
123. Jimmyhat
BIO .
 
Het in 1993 opgerichte Jimmyhat is met name een onmiskenbare liveband. Tijdens optredens garandeert deze viermansformatie uit Leiden een dynamische en meeslepende set. Hun degelijke songmateriaal en solide samenspel in combinatie met de kracht en energie die de band live uitstraalt, hebben er dan ook voor gezorgd dat Jimmyhat de afgelopen jaren met succes in vele Nederlandse zalen heeft kunnen spelen, waaronder de Melkweg en Nighttown.

Met vele optredens, tijd in de studio en het behalen van wapenfeiten als de Grote Prijs van Nederland (3e), winnaar Zuid-Hollandse Popjacht en winnaar Amsterdamse Battle of the Bands, zijn de laatste paar jaren zeer belangrijk en druk geweest voor Jimmyhat, wat zich uiteindelijk manifesteerde in een album. Dit debuut, Speed is Wonderful, kwam september 2002 uit onder het label Fount Records, en werd in samenwerking met Frans Hagenaars gerealiseerd.

Inmiddels zijn de opnames voor het tweede album begonnen. Dit album zal grotendeels in eigen beheer tot stand worden gebracht. Niet gebonden aan een tijdslimiet, zal Jimmyhat proberen een waardige opvolger te fabriceren.

Maar Jimmyhat komt met name tot zijn recht op het podium, waar deze band zijn stonerpop met veel ervaring, plezier en overgave neerzet.

Jimmyhat bestaat uit:
* Dennis Holswilder - Zang, Gitaar
* Vincent Buitenbos - Gitaar
* Rutger Brouwer - Bas
* Lodewijk Schutte - Drums, Zang

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: