A B C D E F G H I J K L  M  N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.marcelboere.com
EMAIL: m.boere@xs4all.nl

MARCEL BOERE

 
130. Marcel Boere
BIO .
 
marcel boere is een singer/songwriter uit leiden, zuid-holland die al geruime tijd actief is in de muziek, met als specialisatie: ruige liefdesliedjes. in zijn liedjes maakt marcel veel gebruik van strakke basis- akkoordenschema's waarover een meerstemmige laag zang wordt gelegd. het uitgangspunt hierbij is een sterke of herkenbare titel en opzwepende muziek. daarnaast heeft hij een uitgebreid repertoire van singer/songwriter liedjes, zowel met begeleiding op gitaar als op de piano.

naast zijn eigen producties, die hij vooralsnog allemaal in zijn eigen homestudio heeft gemaakt, verzorgt marcel ook producties voor andere bands en singer/songwriters, o.a. voor de leidse artiesten xavier baudet, dusk en lara stanisic. in de studio doet hij ook engineering, mixing en mastering en zonodig speelt hij alle instrumenten die nodig zijn voor een 'band-setting'. de afgelopen anderhalf jaar heeft marcel samen met xavier baudet gewerkt aan het verfijnen van de studio-sound. in de zomer van 2006 produceerde hij in opdracht van modeontwerper edwin oudshoorn xavier baudet's soundtrack voor de openingsshow van de fashion week.

op het web is marcel actief met de websites www.leidenopdekaart.tk (een site en forum door en voor leidse artiesten en kunstenaars), de site van zijn studio/uitgeverij www.altimprov.com en natuurlijk zijn eigen website www.marcelboere.com.

de ballad 'kinda lonely' breekt met de traditie van het al improviserend opbouwen van de eigen producties. op grond van de titel en de melodie van de demo schreef een goede vriend de tekst, geheel in de traditie van de alombekende singer/songwriter evergreens. xavier baudet droeg zijn steentje bij in het verfijnen van de arrangementen en in de co-productie. martijn groen completeerde het geheel met een geraffineerde drumpartij.

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: