A  B  C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.belowzero.tk
EMAIL:

BELOW ZERO

 
133. Below Zero
BIO .
 
vocals Erol Yenicekaya
guitar Rob de Vries
guitar Luuk Verheul
bass Joris Velders
drums Erik Polet

Below Zero is een energieke hardrock/alternative band uit Leiden die vooral op het podium laat zien waar ze voor staan. Amerikaanse rockbands als Linkin Park, Hoobastank en Incubus hebben de band geďnspireerd in hun rocksound. Dit, gecombineerd met de verschillende achtergronden van de bandleden, levert een origineel geluid op.

In de huidige formatie bestaat de band sinds eind 2001. Na een jaar covers gespeeld te hebben kwamen de eerste eigen nummers op de setlist. Ondertussen is het repertoire flink uitgebreid en wordt er nog hard gewerkt aan het schrijven van nieuwe songs. In december 2003 nam Below Zero in de Art of Sound studio (Leiden) hun eerste demo op. Drie nummers werden vastgelegd met als doel het werven van optredens. In 2006 is de band opnieuw Art of sound binnengetreden om hun tweede demo op te nemen. Die u in de enveloppe zal aantreffen.

Op het podium is de band echter al langer actief; voornamelijk binnen de regio was Below Zero vaak te zien op (open) podia, scholen/ studentenvereniging, feestjes en locale evenementen (oa. Musapop, RockSOOS (TH rijswijk), Houtkamp Festival, Fascinus, Meddle, Kunstbende (theater aan het Spui (d’Haag), Liveline-Festival e.d.). In juni 2004 deed de rockformatie mee aan The Battle of Bands, een wedstrijd georganiseerd door het Stedelijk Gymnasium te Leiden. Below Zero kwam als winnaar uit de bus en ging met tien uur studiotijd naar huis.

Inmiddels is Below Zero druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal en het werven van nieuwe optredens. Er wordt momenteel ook hard gewerkt om een nieuwe website te ontwerpen die later dit jaar online zal komen.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: