A B C D E F G H I J K L M N O P Q R  S  T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.syreens.nl
EMAIL: info@syreens.nl

SYREENS

 
136. Syreens
BIO .
 
De funky meidenband Syreens is opgericht door bassiste Marloes uit Den Haag. Haar idee om een stoere band met alleen vrouwen te starten ontstond in 2001. Ze plukte de andere vijf dames uit haar netwerk om tot de huidige enthousiaste, spetterende formatie te komen.

De muziek van Syreens wordt gekenmerkt door vette gitaarlicks, funky drums en melodieuze saxpartijen en beďnvloed door diverse soul- rock- en funkbands. Ruim 6 jaar geleden is de band begonnen met covers van onder andere No Doubt, Deee-lite, James Brown, Sly & The Family Stone en Spearhead. Na enkele jaren oefenen, nummers schrijven en optreden hebben de meiden in 2005 hun ‘1st demo’ opgenomen. Syreens speelt vooral eigen werk gemixt met covers.

De bezetting:
Mireille: zang/slaggitaar
Sanne: drums
Marloes: bas/zang
Lot: gitaar
Daphne: alt sax/zang
Laura: tenor sax/zang

Optredens:
De afgelopen jaren speelde de band in clubs, cafés en op muziekfestivals in de regio Den Haag. De meest bekende venues zijn de kleine zalen van het Paard van Troje en de Paap in Den Haag, de Boerderij in Zoetermeer, HOT-Festival, Hommerson Winnaars Festival, Jazzweek Leiden en Schollenpop. Andere opmerkelijke momenten waren het televisieprogramma Muzikale Ontmoetingen van TVWest en meerdere live, soms akoestische gigs op radio Way FM en Radio West.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: