A B C D E F G  H  I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.haveagoheroes.nl/nieuws
EMAIL:

HAVE A GO HEROES

 
138. Have A Go Heroes
BIO .
 

Vijf gedreven muzikanten uit alle hoeken van het land die elkaar op zoek naar fantastische popliedjes hebben gevonden. De mix van vijf zo verschillende mensen als je kunt vinden – met vijf net zo verschillende muzieksmaken – leidt tot een schitterend resultaat.

De melancholieke teksten worden gecombineerd met soms ingetogen en soms uitbundige muziek, waarbij sinds de zomer van 2003 een bijzondere indruk op het publiek gemaakt werd. Have A Go Heroes jaagt geestdriftig zijn droom na: Spelen voor groot publiek!

Op weg naar dit doel hebben de Heroes net hun tweede EP Snakes And Ladders af. Hierop worden de melodieuze popliedjes van hun debuut EP Into The Fire (2005) volwassen popsongs.

De weg van Into The Fire naar Snakes And Ladders was een lange en roerige tijd waarin de band zichzelf verschillende keren opnieuw heeft uitgevonden. Maar, de wisselingen in de band hebben gezorgd voor een formatie die staat als een huis.

Snakes And Ladders is nauwelijks uit, maar nu al wordt er gewerkt aan een volgend album. Er zijn zoveel nieuwe ideeën dat de Heroes heel even getwijfeld hebben of ze Snakes And Ladders al wel uit moesten brengen of dat ze meteen in ruk door moesten gaan naar het volgend wapenfeit… 2007, here we come!

Have A Go Heroes speelde van Amsterdam tot België, van Leiden tot Den Bosch. De finaleplaats in de Rijn en Wouden Popprijs 2006, waar de band met overmacht de publiekprijs in de wacht sleepte, heeft de band – onder de oude naam, Seven Minus – de nodige publiciteit in de regionale bladen gebracht (“sfeervolle pop” op de voorpagina van het Witte Weekblad, 16.900 ex., en “met Something Has Left My Mind hebben ze absoluut een hitje te pakken”, uit het juryrapport).

In 2007 stonden ze op de 4e plaats in NCRV/3FM’s Ongekend Talent, en kregen de meeste publieksstemmen op de Benelux-finale van Emergenza, de grootste bandswedstrijd ter wereld, in de grote zaal van 013. In september spelen ze op BestFest, en later in het jaar in het voorprogramma van Stevie Ann.

“Een geweldige alternatieve rockband in de stijl van Dave Matthews Band, Counting Crows of Live,” aldus Jeroen Vande Voorde van Emergenza.

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: