A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S  T  U V W X Y Z
CONTACT!

URL:
EMAIL: bart_zantingh@hotmail.com

THE FATED

 
143. The Fated
BIO .
 
The Fated is een driemanformatie uit Leiden en Delft. Omschrijvingen melden dat de band New Wave invloeden met Noiserock combineert. Op het moment zijn The Fated met het promoten van hun laatste opname, ‘Nightly Passage’ geheten.

The Fated begonnen samen te spelen in de zomer van 2003. Na een zeer succesvolle eerste repetitie besloten de heren om samen te blijven spelen. Hun eerste muziek was nog in grote mate beïnvloed door de grunge van de vroege jaren negentig, maar de basis lag er…

Maar het noodlot sloeg toe. Kabels braken, versterkers hielden er om nooit opgehelderde redenen mee op, microfoons weigerden dienst en drumstokjes, (bas)gitaarsnaren en stemmen braken. De leden van The Fated staken hun koppen bij elkaar om dit ongeluk te bezweren en besloten het noodlot tot het uiterste te tarten: ze vernoemden de band naar hun grootste kwelgeest, het noodlot. En zo waren The Fated geboren.

Na een half jaar te hebben samengespeeld werd de eerste demo opgenomen, getiteld ‘Stardustbunnypulp’ (2003). Optredens volgden, maar de muziek van The Fated was was dermate ontwikkeld dat er om een nieuwe opname geschreeuwd werd. Anderhalf jaar later werd een tweede demo opgenomen, nu in samenwerking met een andere band uit de regio, Conspiracy. De combinatie van metal en grunge die Conspiracy liet horen stond The Fated aan en de split-EP ‘Popular Poison’ (2005) was geboren.

Nu hebben The Fated besloten het op eigen kracht te doen, en in november van het jaar 2006 zijn ze wederom de studio ingedoken om daar de in vier jaren hard werken vergaarde volwassenheid in muziek om te zetten. En uit een aantal weken hard werken is het eindproduct, ‘Nightly Passage’ gekomen, een half-length album waar de noise-, grunge- en wave-invloeden nog steeds duidelijk in te horen zijn.

Wouter Nicolai: zang/gitaar
Bart Zantingh: bas/zang
Tim van Kaam: drums/percussie
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: