A B C D E F G H I J K L M N O P Q R  S  T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.spaug.nl
EMAIL: info@spaug.nl

SPAUG

 
152. Spaug
BIO .
 
Spaug is een band die sinds 2003 actief is in het muziekcircuit van Nederland. Eerst voornamelijk lokaal, geleidelijk aan regionaal en wie weet uiteindelijk wel veel verder.
De muziek is het beste te omschrijven als alternatieve poprock met dynamiek tussen de gitaristen en de ritmesectie: Mooispelerij en de doe- niet- moeilijk -mentaliteit vertegenwoordigd in één band. Hier en daar bombastisch zonder te overdrijven. Denk ook aan gevarieerd akkoordgebruik, melodramatische vocalen en solide drums. Dat is het geluid van Spaug.
Spaug treedt gemiddeld 1x per week op en heeft in het verleden onder andere in Bibelot, Waterfront, LVC, op Wantijpop, maar ook in de plaatselijke kroeg gestaan. In 2006 won Spaug enkele bandwedstrijden en kwam de band met de EP ‘My Loss Is Your Loss’ voor de dag. Al het voorafgaande werk, de single ‘Let me see the Sun’ en de EP ‘Many Years’, is alleen te verkrijgen door flink aan te pappen met vrienden van Spaug. Uiterst zeldzaam materiaal dus!
Als je goed luisterde, hoorde je ‘My Loss Your Loss’ voorbij komen op Kink FM en op verschillende befaamde locale radiostations.
De EP ‘My Loss Is Your Loss’ is goed gerecenseerd in verschillende tijdschriften waaronder FRET, LiveXS en Speaker en Spaug zelf kreeg de eervolle vermelding ‘Band van de Maand januari 2007’ bij de Zuid-Hollandse Popunie.

Bezetting:
Arno: Zang/Gitaar
Jan: Gitaar
Jelle: Basgitaar
Jetske: Drums

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: