A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S  T  U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.theblackbellies.nl
EMAIL: theblackbellies@gmail.com

THE BLACK BELLIES

 
153. The Black Bellies
BIO .
 
Het is een bijzondere combinatie: twee zusjes, twee gitaristen en een nicht met een gezamenlijke voorliefde voor een lekker potje rock ’n rollen. The Black Bellies, bestaande uit leden van de (reeds lang overleden) Leidse rockbands I$I$, Killing Francis en meidenband Honey I’m home begonnen in 2001 een gelegenheidsbandje als verrassingsact voor een groot feest. Dit beviel zo goed dat The Black Bellies na afloop van dit succesvolle optreden met elkaar muziek bleven maken. Echter, op een enkel optreden na bleef het vooral bij ‘een beetje pielen in de oefenruimte’ op de vrijdagavond. Erg leuk en reuze gezellig, maar ook wel een beetje heel erg saai om zo weinig live te spelen. Daar moest wat aan gedaan worden!
Twee lange weekenden in de studio in Zeeland leverde medio 2007 de CD-demo “Do not cover” op. Onder de inspirerende leiding van producer Willy Berrevoets (Nuff Said) werden in de Avalanche Studio vier (eigen) nummers opgenomen. Met deze demo op zak konden er eindelijk weer ’s optredens geregeld worden, want het kriebelde inmiddels behoorlijk bij alle Bellies. Dit resulteerde in 2007 in een plek op het Ontzettend Leiden-festival (als winnaar van de online populariteitspoll) en deelname aan de Grote Prijs van de Bollenstreek in Hillegom. Afgelopen jaar volgden optredens in onder meer LVC, Luniz in Delft en rockcafé Lazaru’s.
Het publiek vermaken met een lekkere vette en energieke rock ’n loll show ?, daar gaat het om bij The Black Bellies! Meezingen mag, buikdansen en/of hoofdschudden ook!
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: