A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S  T  U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.thefringe.nl
EMAIL: mixtape@thefringe.nl

THE FRINGE

 
161. The Fringe
BIO .
 
“Geen hip-hop ding, dit is avant garde, als Kurtis Blow met een paardenstaart.”

In een tijdperk van gigantische online communities als MySpace ga je als muzikant natuurlijk geen bandleden meer zoeken via advertenties in de buurtsuper. Nee, je wisselt je beats uit via het net.

Via zo’n community ontmoeten Deeds en Mixt Ape elkaar voor het eerst; ze besluiten een muzikale samenwerking aan te gaan onder de naam theFringe. Inmiddels bestaat het collectief naast producers Deeds en Mixt Ape uit scratcher Str8fwd, en twee MC’s die een prominente plaats innemen in de Nederlandse scene na hun sporen ruimschoots verdiend te hebben binnen de drum ’n bass: Proskript en Dan Stezo.

Op de vraag in welk hokje theFringe thuishoort, is geen eenduidig antwoord te vinden: geen pure hiphop, maar wel dikke breakbeats, elektro baslijnen, en invloeden uit stromingen als Baile Funk en Miami Bass. De sound neigt misschien nog het meest naar een clash tussen hiphop en elektro. Alsof wijlen J. Dilla te werk gaat in de studio van Prodigy’s Liam Howlett. Juist die samensmelting van stijlen en invloeden maakt het geluid van theFringe uniek.

Inmiddels zijn de “dopeste kids” al gedraaid door Kraak & Smaak en Drunken Lion Soundsystem, en kunnen zij de goedkeuring wegdragen van een batterij aan prominente figuren uit de muziekbizz als Ted Langenbach van Now & Wow, soulzanger Big Boi Caprice en urban DJ Rockid.

Ook live staat theFringe als een huis, wat de act reeds bewezen heeft op uiteenlopende podia als poptempel Tivoli (Utrecht, met Illicit), discotheek Outland (Rotterdam), een uitverkocht IO Festival (Delft, na DuvelDuvel en vooraf aan K-Oz Collective) en het outdoor Zomerjam Festival (Leiden, na U-Niq en vooraf aan Jawat!); optredens die zowel door 3voor12 als State Magazine zeer positief zijn besproken. Het Leidsch Dagblad besteedde aandacht aan het Zomerjam optreden. Zij quoten de organisator van het festival: “Deze jongens gaan groot worden.”

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: