A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S  T  U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.theauroraproject.com
EMAIL: agency@telenet.be

THE AURORA PROJECT

 
165. The Aurora Project
BIO .
 
Noem het mystiek, diepzinnig, psychedelisch of theatraal: “The Aurora Project” zal niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen zijn!

Instant Magic
In 1999 ontmoeten 6 mensen elkaar bij het spelen van het bekende fantasy kaartspel “Magic The Gathering”. Ze komen erachter dat ze naast Magic ook een voorliefde hebben voor mysterieuze rockmuziek. Ze besluiten een band te vormen: The Aurora Project. De muziek van de band ontwikkelt zich als stevige atmosferische progressieve rock waarin beslist invloeden van Pink Floyd, Porcupine Tree, Tool en Anathema terug te vinden zijn.

Na jaren in de oefenruimte te hebben doorgebracht besluit de band in 2001 haar eerste demo op te nemen in de studio van Cat Music. Het management van CAT Music is dusdanig onder de indruk dat besloten wordt de band onder licentie een volledig album op te laten nemen. The Aurora Project besluit direct alles uit de kast te trekken en levert het conceptalbum “Unspoken Words” op.

In de periode daarna wordt druk gezocht naar een platenmaatschappij om het album aan de man te brengen. In april 2005 wordt deze gevonden en tekent de band bij het internationaal georiënteerde prog-label DVS Records. De platenmaatschappij heeft met eerdere succesvolle releases van o.a. Wolverine, Into Eternity en onlangs Alias Eye en Voyager laten zien over veel kennis binnen de progressieve rock-markt te beschikken.

Unspoken Words – een concept Het conceptalbum Unspoken Words beschrijft een spirituele reis, gebaseerd op een essay van gitarist Marc Vooys dat de stelling “I feel, so I exist” ter discussie stelt.

Het experiment wordt niet geschuwd op het debuutalbum; sfeervolle diepe synth passages, verschillende gastmuzikanten, een storyteller en een compleet koor zijn gebruikt om de muziek van nog meer diepgang te verschaffen. Visueel wordt het concept versterkt met door de band ontwikkelde artwork, multimedia software, VJ- projecties bij optredens en een website.

Het album is geproduceerd & gemixed door Arno Dreef (o.a. Smogus) en gemastered door Sander van der Heide (o.a. Within Temptation, Guano Apes).

Spread the Unspoken Word Het debuutalbum van de band ziet eind 2005/ begin 2006 een wereldwijde (!!) release tegemoet. Ter promotie van het album speelde de band dit najaar 2005 al in het voorprogramma van het Poolse Riverside en op het befaamde Progpower-festival met bands als Pain of Salvation en Epica.
De band werd door nationale en internationale pers als “de verrassing van het festival” beschouwd.

Met een intense live show en een wereldwijde release van het conceptalbum in het vooruitzicht is The Aurora Project helemaal klaar zich te laten zien en horen aan iedereen die niet bang is mee op reis te gaan!

The Aurora Project is:
Dennis Binnekade - Vocals & VJ
Remco van den Berg - Guitar, backing vocals & (web)design
Marc Vooys - Rythm guitar & mulitimedia
Rob Krijgsman - Bass
Joris Bol - Drums
Marcel Guyt - Synths & Samples
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: