A B C D E F G H I J  K  L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.karmaskitchen.nl
EMAIL: info@karmaskitchen.nl

KARMA'S KITCHEN

 
170. Karma's Kitchen
BIO .
 
Aanstekelijke, pakkende en melodische feelgood-popsongs met een funky en jazzy ondertoon. Zo vallen de songs van Karma’s Kitchen het beste te omschrijven. Denk aan John Mayer meets Maroon 5, met een jazzy randje dat we herkennen van Jamie Cullum, maar dan toch weer geheel eigenzinnig. De Leids/Delftse band is aanstekelijk enthousiast en staat live als een huis."

Zo viel Karma’s Kitchen binnen een jaar al herhaaldelijk in de prijzen. Winnaar van de bokaal van Vlaanderen, Bandtalent 2006 op de Talentenbeurs, winnaar van de Aanstormend Talent Award 2006, finalist bij het Zomerterras in Vlaardingen en finalist bij de Grote Prijs van Zuid-Holland; sinds maart 2006 staat Karma's Kitchen op het podium en in een relatief korte periode heeft de band al meerdere successen geboekt.

De stijl van Karma's Kitchen valt niet in één woord te vatten. Het is een mengeling van onder andere funk, jazz, soul en rock en dit alles wordt overkoepeld door een toegankelijke popsound. Denk onder andere aan John Mayer, Maroon, Jamie Cullum, een vleugje Stevie Wonder en een dash Marvin Gaye. De uitsluitend eigen geschreven liedjes liggen lekker in het gehoor en hebben een hoog feel-good gehalte.

Op 11 maart 2007 kwam officieel The Euphoric Dream EP uit in eigen beheer. Op deze plaat zijn zes liedjes te beluisteren. De band is sinds november 2005 compleet en bestaat uit een mix van Delftse en Leidse muzikanten. De bezetting is als volgt:

- Rémon Beeftink - zang
- Paul Akkermans - gitaar
- Guyon Beck - gitaar
- Karel Stelder - toetsen
- Kevin Beeftink - bas
- Jelle Huiberts - drum

Rémon en Jelle volgen beide een muziekopleiding, respectievelijk aan de Rockacademie in Tilburg en aan het conservatorium in Den Haag. Paul, Guyon en Karel studeren geneeskunde in Leiden en Kevin heeft een eigen bedrijf in webdesign en -beheer.

Karma's Kitchen blijft hard aan de weg timmeren om de stijgende lijn door te zetten. Optredens worden door een breed publiek goed ontvangen en het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: