A B C D E F G H I J K L M N O P Q R  S  T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.sarahphymm.com
EMAIL: info@sarahphymm.com

SARAH PHYMM

 
172. Sarah Phymm
BIO .
 
Geschiedenis:
Sarah Phymm komt uit Katwijk aan Zee en is opgericht in de zomer van 1998. In 2000 bracht Sarah haar demo-album “Incense Myrrh & Gold” uit dat lovende kritieken kreeg in o.a. LiveXS (local hero). In 2002 viel de toenmailige bezetting uit elkaar en na een turbulente tijd met een aantal wijzigingen, bestaat de huidige bezetting sinds september 2006 uit twee van de oorspronkelijke bandleden, live aangevuld met gastmuzikanten. De missie van Sarah is om op een integere wijze muziek te creëren. Met evenwichtige, ingetogen en afwisselende composities zorgt Sarah voor een sfeervolle muzikale belevenis. In de zomer van 2007 is de nieuwe demo-EP “Memories of Things that Never Happened” uitgebracht.

Bezetting:
Michel Varkevisser : zang, gitaar
Rien Tangeman : drums

Invloeden/pers:
“De plaat klinkt gewoon erg lekker en voor de liefhebbers van Radioheads 'O.K. Computer' vormt dit een mooie aanvulling van Nederlandse bodem.” (MusicFrom.nl)
“Michel Varkevisser en Rien Tangeman zetten op deze EP een sfeer neer die neigt naar het psychedelische, terwijl Memories tegelijkertijd netjes binnen de lijntjes van de indiepop kleurt.” (LiveXS)
“Episch, galmend, atmosferisch, kortom: muziek om bij weg te drijven.” (Fret)
“Het wat meer experimentele"Get Up" heeft wel wat Radiohead-achtigs over zich. Al klinkt Michel meer als Chris Martin dan als Thom Yorke. De twee andere nummers zijn een beetje een kruising tussen The Verve en Johan.” (FileUnder.nl)

Discography:
In maart 2000 heeft Sarah Phymm de CD ‘Incense, Myrrh & Gold’ opgenomen bij de bekende ‘Next-to- Jaap’ studio (Voorhout) en in eigen beheer uitgebracht. De demo werd door diverse bladen goed ontvangen, waaronder LiveXS (Local Hero). De CD-presentatie vond plaats in ‘Stairway to Heaven’, Utrecht. In juli 2007 is de demo-EP “Memories of Things that Never Happened” in eigen beheer uitgebracht. Inmiddels zijn er lovende recensies verschenen op MusicFrom.nl, FileUnder.nl, in de LiveXS en in de Fret.

Optredens:
- Haringrock (Katwijk), 12 september 2008
- Generation X, RTV Katwijk
- LVC (Leiden), naprogramma Ellen ten Damme, 23 mei 2008
- Kattukse Nach (Katwijk), 29 april 2008
- JVC de Schuit (Katwijk), 9 november 2007
- 3FM Xnoizz Alternative (live, 2 nummers), 6 januari 2008
- Periode 1998-2002: diverse optredens op festivals en in verschillende zalen in het land.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: