A B C  D  E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: myspace.com/doktervonk
EMAIL: dokter.vonk@gmail.com

DOKTER VONK

 
176. Dokter Vonk
BIO .
 
Dokter Vonk is een viermansband die Nederlandstalige funkpop maken. Een stijl die zij zelf Nedervonk noemen. Waar de meeste mensen bij funk denken aan zweterige rookhollen, met uren durend virtuoos gepruttel, gaat het bij Dokter Vonk juist om datgene dat de basis van de popmuziek vormt: het liedje. En het liedje heeft een kop, een staart en een midden, met teksten die over het leven gaan. Over werk, liefde en eigenlijk al die dingen die de moderne mens in de polder tegenkomt, van stoeptegels tot fietszadels. Soms van een grote mannen-kinderachtigheid, soms ontroerend; de polderdokter kent een breed scala aan emoties.

Welnu, dokter vertel me, wat is er precies funky aan Nedervonk? Uiteraard is dat de groove, het ritme dat alles in beweging zet. De inspiratie komt van de groten van de zwarte Amerikaanse muziek: Stevie Wonder, James Brown, Sly Stone.

Maar wat maakt Nedervonk nu neder(ig)? Tja, we komen uit een klein land, waar gewoon al gek genoeg is. James Brown zou Jacob de Bruin geheten hebben in dit land – dat zegt genoeg. We hebben echter wel een muziektraditie: Doe Maar, De Dijk, The Scene – directe teksten, pakkende melodieën, fijne koortjes.

Dit alles tezamen maakt Dokter Vonk.Bezetting Dokter Vonk:
Mario Willems: Zang & Toetsen
Gabriel Laurens: Drums
Udo Pesch: Gitaar
Bob Ronday: Basgitaar
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: