A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S  T  U V W X Y Z
CONTACT!

URL: myspace.com/thepleasureprinci
EMAIL:

THE PLEASURE PRINCIPLE

 
192. The Pleasure Principle
BIO .
 
De vijf leden van The Pleasure Principle, opgericht in 2006, begonnen met de bedoeling om Britse muziek te maken. Omdat ze allemaal gezonde Nederlandse jongens zijn, lukte het echter niet om de Britpop sound neer te zetten. Het leverde wel een intrigerende variant op van de Britpop, dat meer klonk als 'Britporn', een orgie van Britpop en Indierock gecombineerd met funky/jazzy/disco-sound.

The Pleasure Principle is opgericht in Utrecht, maar de leden komen oorspronkelijk uit alle hoeken van het land. Daarnaast hebben de bandleden allemaal een andere muzikale achtergrond. Zo bestaat de band uit een jazzgitarist, een carnavalsmuzikant, een cabaretier, een coverer en een dichter. Vanzelfsprekend zorgt deze variatie van invloeden voor een feest op het podium.

De band begon met optreden in Utrechtse gelegenheden, waaronder Café Flitz en speelde in Morrison's pub in Rossum, waar ze The Battle of the Bands wonnen. Hiermee wonnen ze een studio-opname in studio Cell4 in Rossum, waar ze een demo opnamen met de nummers ´Brighter Light´ en ´A Blonde´. Later, in het kader van een Bandcoachingproject te Leiden, namen ze de nummers ´In A Far Off Place´ en ´From The Nude To Stupid Square´ op en stonden ze in het LVC in Leiden. Daarnaast hebben ze de voorronde van de Rijn en Wouden Popprijs gewonnen en zijn ze in de finale als tweede geeindigd.

Bezetting:
Zang – Yoram van Hees
Gitaar – Manne Heijman
Gitaar – Koen Zinnemers
Drums – Ted Griffioen
Basgitaar – Matthijs van Duijn

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: