A B C D E F G H I J  K  L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.kensingtonband.com
EMAIL: nilesvandenberg@gmail.com

KENSINGTON

 
197. Kensington
BIO .
 
Kensington staat voor een frisse combinatie van opzwepende ritmes, melodieuze 2 stemmige zang en puntige (gitaar)hooks. Zowel hitgevoelig als interessant voor de ervaren luisteraar. Dansbaar, maar wel met diepgang. De vier bandleden weten precies wat ze willen en dat is te horen. "Kensington bewijst dat complexe songstructuren en voor je neus gespeeld knip- en plakwerk in ritmes heel goed samengaan met poppy en toppie liedjes met kop en staart.", aldus muziekmagazine Fret.

Kensington released in juni 2007 haar inmiddels nagenoeg uitverkochte debuut-EP in een propvol Stairway To Heaven. De zelfstandig op Terschelling opgenomen en door Martijn Groeneveld gemixte EP wordt zeer positief ontvangen: OOR zegt: 'integer en knap'', Musicfrom.nl noemt de plaat ''goed geproduceerd, afwisselend en aanstekelijk'' en Fret bombardeert de EP zelfs tot demo v/d maand. Hierna wordt Kensington uitgekozen door 3FM / Ongekend Talent als Serious Talent, de single Man|Mission|Mayhem valt goed in de smaak bij onder andere 3FM-dj Michiel Veenstra. Kensington verschijnt tevens op TMF bij het programma PresenTED, met een interview en een live optreden. De vele live-shows in onder andere de Melkweg, 013, Tivoli en de Ekko onderstrepen andermaal dat de band in de lift zit.

Begin 2008 wordt de drumstoel vervangen door Niles Vandenberg, wie debuteert in de 3FM studio’s, waar binnen 1 uur een gloednieuwe track wordt geschreven, het eerste bewijs dat het met de ‘chemistry’ wel goed zit. Het nummer belandt uiteindelijk ook op de nieuwe Youth EP, geproduceerd door Niels Zuiderhoek (Seven, Relax, Birgit) en gemastered in New York door Steve Fallone (The Strokes, Foals, TV On The Radio). De EP laat een geëvolueerd Kensington horen: dansbaarder, sneller, puntiger. Klaar voor die grote sprong voorwaarts.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: