A B C D E F G H I J K L M N O  P  Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.pollutionmusic.nl
EMAIL: xander@pollutionmusic.nl

POLLUTION

 
201. Pollution
BIO .
 
Pollution is een Leidse Pop/rock band die op weg is behoorlijk potten te breken in de Nederlandse popwereld. Tenminste; als we het Leids Dagblad mogen geloven. Gevormd door gitarist en leadzanger Xander van Dijk in 2004 verscheen Pollution o.a. in de Melkweg.

Pollution begon als een duo, gevormd op de basisschool door 2 vrienden: Lykle de Jong en Xander van Dijk. In deze bezetting schreven ze een aantal werken en toen later Duane Swart en Wouter Dijkman de band kwamen versterken, was de eerste echte bezetting compleet. Het is echter een band die lang problemen heeft gekend met bandleden en al gauw verliet de bassist de band vanwege "muzikale verschillen". Een vervanger vonden zij in de persoon van Edouard Boelens. Na een aantal shows gedaan te hebben besloot de band niet verder te willen gaan met drummer Wouter Dijkman, omdat zij het gevoel hadden dat hij hen muzikaal tegenhield naar een hoger niveau te komen. Na lang zoeken vonden ze een nieuwe drummer: Jelle Mak. Toen ze zich inschreven voor de Global Battle of the Bands (dat onder schooltijd viel), kwam Jelle met het probleem dat hij geen vrij kon krijgen voor school en werd de drummer van de Leidse Band Rythem! ingeschakeld als vervanger. De band kwam door de eerste ronde naar de Nederlandse finale en daarna door naar de Benelux finale, maar moesten daarna helaas afvallen vanwege de onvolwassenheid van de band (de band was toen gemiddeld nog geen 16 jaar!).

Juryvoorzitter Kris Kloosterman citeert uit het rapport:"Lekkere zanglijnen, een jonge band met heel veel potentie."

Toen het eigenlijk allemaal een beetje lekker begon te lopen, ging het eigenlijk allemaal mis. Gitarist de Jong gaf aan dat hij er niet zo veel zin meer in had en ook de drummer had het te druk. Vanaf dat moment is het eigenlijk een beetje stil gebleven rond de band. Zanger Xander van Dijk schreef nog wel nummers en nam ook wel nog zelf een Unplugged album op, maar van de band bleef niet zoveel meer over.

Tot het moment dat Xander van Dijk in de klas kwam met drummer Bauke Moerman en gitarist Matthijs Nieuwenhuijse. Al snel werd duidelijk dat deze 3 een klik hadden en de zoektocht op een bassist werd geopend. Al snel werd die gevonden in de persoon van Tim de Beer.

Ondertussen was Xander van Dijk bezig een album op te nemen van 16 nummers, dus dat kwam mooi uit en de band begon met het instuderen van deze nummers.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: