A B C D E F G H I J K L M N O P Q R  S  T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.showdog.nl
EMAIL: woef@showdog.nl

SHOWDOG

 
209. Showdog
BIO .
 
Het gebeurt nogal eens dat een album wordt opgenomen met drumcomputers, waarna er voor de live-optredens een drummer van ‘vleesch en bloedt’ wordt ingeschakeld. Bij SHOWDOG ging het precies andersom. Na de opnames van de nieuwe plaat verliet drummer Jeroen de band om zich volledig toe te leggen op zijn andere grote passie (www.ladisfruteria.nl).
Dus nu gaan Sander en Gijs samen het podium op met bas, gitaar, drumcomputer, sampler, synthesizer en allerhande effecten.
SHOWDOG is daarmee een geheel nieuwe weg ingeslagen.

Na een eerste demo in 2006, werd in 2007 de in 1 dag opgenomen “Mama’s Birthday”-ep uitgebracht. Dit leverde een hoop optredens, airplay (o.a. Kink FM) en mooie kritieken op (“Showdog heeft songs!”, Musicfrom.nl*).

Na de “Mama’s Birthday”-ep werd het tijd voor een echt ‘full-length’ album. Vanaf de zomer 2007 tot de zomer 2008 is er aan de plaat gewerkt, wederom in Studio Peggy 51 in Ouderkerk aan de Amstel. Het album zal dit najaar uitkomen, maar misschien krijgt 1 van de kersverse tracks wel een voorpremière op de Ontzettend Leiden-cd..

Line-up:
Sander & Gijs: bas, gitaar, toetsen, beats, zang
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: