A B C D E F G H I  J  K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.joyfalds.nl
EMAIL: info@joyfalds.nl

JOYFALDS

 
21. Joyfalds
BIO .
 
Joyfalds maakt bezinnende, hypnotische muziek die hier en daar muzikaal uit de bocht vliegt en ontaardt in heftige passages.

Geïnspireerd door bands als Blonde Redhead, My bloody Valentine en Tortoise timmert de Leidse band al een poos aan de weg. In 2001 kwam ‘two out of millions’ uit; thuis opgenomen werk waarmee de band voor het eerst van zich liet horen.

Na de release van de EP ‘Amplify’ in 2004, een postrock plaat, volgt nationale erkenning. Joyfalds speelt door Nederland (oa. Parkpop, Werfpop, Paradiso, Patronaat en VERA), krijgt airplay op nationale radiostations (3FM en KINK FM), brengt een videoclip uit en wordt door de Live XS uitgenodigd om deel te nemen aan de Dommelsch Locals Only Tour.

In september brengt Joyfalds zijn eerste langspeler ‘Rails’ op het eigen label Press Play Records uit. De muziek is opgenomen in de Next to Jaap Studio, geproduceerd door Corno Zwetsloot en gemasterd door Alan Ward. ‘Rails’ telt acht nummers waarmee de band naast een traditionele bezetting van gitaar, bas en drum, volop experimenteert met samples, orgels en piano’s. Het resultaat is een rockpop plaat met een bezinnende en hypnotische insteek, gespeeld door een minimale bezetting die allerminst minimaal is in zijn instrumentkeuze.
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: