A B C D E  F  G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.fifth-column.com
EMAIL: koosjer55@hotmail.com

FIFTH COLUMN

 
211. Fifth Column
BIO .
 
Fifth Column bestaat sinds 2005 en is afkomstig uit Leiden. Hoewel de bandleden sinds 1997 al samen spelen (toen nog onder de naam The L.A. Farmers) heeft Fifth Column de laatste 2 jaar het geluid gevonden waarop verder wordt geborduurd. Via omwegen (grunge en punkrock) is het geluid van de band op dit moment het best te omschrijven als post-rock met stoner invloeden. Inspirerende bands zijn o.a. Thrice, Sparta, QotSA, Baroness, Torche, etc. Gezien de band voortdurend open staat voor nieuwe ideeŽn zal het geluid zich geleidelijk blijven ontwikkelen.

Fifth Column heeft tot nu toe optredens gedaan door heel Nederland, en een aantal in Duitsland en BelgiŽ. Eťn van de hoogtepunten tot nu toe was de show met Engelse helden Hell is for Heroes.

In oktober 2007 heeft de band 3 nummers opgenomen in De Studio (BelgiŽ). Van het nummer Starting Point is de eerste professionele clip geschoten, welke binnenkort te zien zal zijn op 3voor12 TV. Een tweede clip zal later dit jaar volgen.

Tot slot de opmerkelijke feiten dat Stephan naast Fifth Column ook in Daily Fire speelt (waar de oefenruimte mee wordt gedeeld) en Jeroen in Kinderen Tegen Kinderen.

Fifth Column is:
Stephan Koster: gitaar, vocals
Jeroen Koster: bas, vocals
Dennis Raaphorst: gitaar
Paul Lek: drums
REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: