A B C D E F G H I J K L M N O P Q R  S  T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.spooner.nl
EMAIL: koert@spooner.nl

SPOONER

 
236. Spooner
BIO .
 
SPOONER (2002) is een jonge, energieke Nederlandse band die met hun eigentijdse muziekstijl al menig rockliefhebber heeft verrast en een steeds groter publiek voor zich wint.

Winnaar van vele talentenjachten, succesvolle optredens op podia en festivals als het Bevrijdingsfestival Rotterdam, Paradiso Amsterdam en voorprogramma's van Golden Earring en Intwine, zijn zomaar een aantal wapenfeiten van de Nederlandse rockformatie Spooner. Hun muziek is een cross-over tussen pop, alternatieve rock en stoner. In 2008 verschijnt de nieuwe cd Trading Dreams dat wel eens de grote doorbraak zou kunnen betekenen voor dit viertal uit Alphen aan den Rijn.

Spooner hoeft niet van de daken te schreeuwen hoe goed de band is, ze laten hun muziek het werk doen. En de media helpt daarbij een handje. Zo kiest de Zuid-Hollandse Popunie in 2003 Spooner al tot meest 'onweerstaanbare' talentvolle band van het jaar! Een titel die de band, net als o.a. Kane (1999) en The Apers (2001), verdient door hun commerciële potentie en kwaliteit van optreden. Een terechte beloning dus voor originaliteit, afwisselend repertoire, een hard en strak spel met ontwapende performance en een bezielde liveshow! Dit is rockmuziek met alle clichés die daar bijhoren.

In 2006 verschijnt Spooner’s gelijknamige debuutalbum. De plaat slaat in als een bom met als gevolg een golf van interviews en lovende reviews waarin de band veelvuldig wordt geassocieerd met grote namen zoals Creed, Nickelback, Velvet Revolver en Papa Roach. Enkele citaten:

‘Geen moment slaat de Zuid-Hollandse band de plank mis. Alles klopt gewoon en dat nog wel voor een debuut. 'The best is yet to come!' (Nationaal Popinstituut). ‘Spooner wil met dit album een nieuwe weg inslaan, een groter publiek bereiken. Na het beluisteren van deze plaat is het niet de vraag of dat gaat gebeuren maar vooral wanneer’ (LiveXS).

Spooner wordt uitgeroepen tot ‘LiveXS Local Hero' en de band krijgt media-aandacht van ondermeer MTV, TMF, The BOX en 3FM. Intussen bouwt Spooner een ijzersterke live-reputatie op en verzamelt daarmee ook een vaste schare fans. De band heeft onlangs hun 250e live optreden neergezet.

Twee jaar na dit zeer goed ontvangen debuutalbum komt Spooner nu met de ijzersterke en verrassende opvolger: Trading Dreams. Met deze tweede cd weet Spooner hun status van veelbelovende Nederlandse rockband volledig waar te maken. Het is duidelijk dat de band in korte tijd ontzettend gegroeid is, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Spooner is tegelijkertijd agressief en melodieus, hard en toegankelijk, maar vooral enorm energiek. Een overzicht van de recensies:

Trading Dreams is het geslaagde vervolg op het titelloze debuut van Spooner. De band zit vol frisse ideeën en weet op een creatieve manier stevige passages met rustige momenten af te wisselen. Lekker opzwepend en intens. Spooner handelt niet alleen in dromen, maar ook in gitaarrock van niveau’ (Nationaal Popinstituut). ‘Een waardige tweede plaat, Pakkende nummers van een talentvolle band met potentie’ (Live XS). ‘De band heeft met zanger Danny Hessing een aardige sterke troef in handen’ (File Under). ‘Pittige, soms lekker snelle rock tot funky rock-metal die naar Rage Against The Machine neigt‘ (Musicfrom.nl). ‘Een goede plaat van een dito band met een sound die staat als een huis, ook de muziek is dik in orde, stevig maar zeer toegankelijk’ (Festivalinfo.nl). ‘Een vet geproduceerde plaat. Het publiek weet hun podiumprestaties te waarderen getuige o.a. het winnen van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2002-Publieksprijs en het zal ook op het nieuwe materiaal ongetwijfeld uit z’n dak gaan’ (Speakers).

De officiële Trading Dreams-release party was op 3 april in Paradiso, Amsterdam. Die datum markeert ook de start van een nieuwe tour voor Spooner. Bepakt en bezakt met nieuw materiaal, klaar om het publiek van Nederland te grijpen met hun overdonderende en pakkende liveshow. Zorg dat je ze niet mist!

BEZETTING:
Danny Hessing (zang/gitaar)
Daniel van Straten (gitaar/zang)
Rob van Gils (bas)
Peter van Gils (drums/percussie)

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: