A B C D E F G H I J  K  L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CONTACT!

URL: www.keyz.nl
EMAIL: keytown1@yahoo.com

KEYZ

 
4. Keyz
BIO .
 
De band Keyz bestaat anno 2006 uit 5 bandleden afkomstig uit Amsterdam en Leiden. Belangrijke stijlbepalers voor het geluid van Keyz zijn de gepassioneerde vocalen, de gitaar en toetslijnen met een lichte hang naar de jaren �80 en de stevige ritmesectie. De band bouwde de afgelopen jaren een flink eigen repertoire op en besteeg menig podium.
Verleden
Keyz nam in 2000 de eerste demo op: �Pro-fanatica�.
In 2002 ging Keyz voor de tweede keer de studio in, wat resulteerde in �If only...�, een demo die goed werd ontvangen door de media. Toch was deze demo nog niet wat de band zocht. Ondertussen werd er flink opgetreden door het hele land en bouwde de band een kleine maar hechte fanbase op.
In 2003 werd onder leiding van producer Daan van der Elsken de demo �Never smiled in public� opgenomen in Studio Stilteloos.
De media over de demo �Never Smiled in Public�:
Music Maker: �Keyz valt op met eigen sound en steekt daardoor boven het maaiveld van het gros van de bands uit�.
Up Magazine: �Het geheel klinkt lekker professioneel en gepassioneerd�.
Oor: �Een goede fundering om iets moois op te bouwen�.
Met deze demo behaalde Keyz haar grootste successen (halve finale grote prijs van Zuid-Holland, Parool popprijs (online demowedstrijd waarin Keyz de voorronde won). Ook heeft Keyz enkele malen airplay op landelijke en lokale radiozenders gehad waaronder 3fm, Kink FM, en Radio West.

Heden
Nadat er in 2005 een toetsenist aan de bezetting is toegevoegd ging de band begin 2006 weer de studio in. Onder leiding van Corno Zwetsloot (ex-Seesaw, Zoppo) werd er in de Next 2 Jaap studio een EP opgenomen. De mastering werd gedaan bij Zlaya loud music (Sonic Youth, The Gathering, Motorpsycho). De EP �Smiling in Dusk Places� bevat drie nummers en zorgde dat Keyz haar facelift afrondde.

Keyz heeft nu een zeer volwaardige EP in handen. Noem de stijl Wave-rock of noem het post-punk. De bandleden hebben hun geluid eindelijk gevonden. Een duidelijk herkenbaar gezicht met doorleefde gelaatstrekken. Keyz is klaar voor de volgende stap...

Bezetting:
Jerry van Leeuwen � zang
Lars Goedhart � toetsen
Christiaan van Wezel � gitaar
Menno Kolk � bas
Peter van der Ham - drums

REACTIE .
 
 Naam:
 Reactie: