OL2007 Festival: vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2007. Stichting Ontzettend Leiden breidt Ontzettend Leiden festival uit naar twee dagen!        Ontzettend Leiden 2007 is begonnen       
Nieuws.........................
OL2007........................
Muzikanten...................
OL2007CD....................
Festival........................
Media...........................
Bandcoaching...............
Poll..............................
Prikbord.......................
Bestel..........................
Contact........................
Organisatie..................
Partners.......................
Archief.........................
Popronde.....................
NIEUWSBRIEF
MYSPACE & HYVES
Wordt ook een vriend van de OL myspace en hyves!
BANDCOACHING 2007
Ook dit jaar weer het bandcoachingstraject! Klik hier voor de details.
OL2007CD NU TE KOOP
De Ontzettend Leiden 2007 CD is vanaf nu te bestellen via deze website. Klik hier!
HET OL2007 FESTIVAL!!
Zet het in je agenda: 28 & 29 september, het OL2007 Festival
Bedankt & de beste wensen voor 2008!
Geplaatst op: 31-12-07  
2007 was een mooi jaar voor Ontzettend Leiden. Dit was niet mogelijk geweest door de support van Gemeente Leiden, H.L. Drucker fonds, Fonds 1818, VSB Fonds, Popunie, ThuisKopie Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma fonds, LVC, Zirkzee, Het Muziekhuis, Studio 336, Art of Sound studio, AKMedia, Velvet, Plato en Plaatboef. Bedankt! En natuurlijk willen we alle deelnemenden muzikanten en het publiek bedanken voor alle medewerking en jullie komst naar de diverse projecten van Ontzettend Leiden. Tot 2008, waarvoor de beste wensen!
Bandcoaching 2007
Geplaatst op: 27-11-07  
Behalve de CD en het festival is het Bandcoachingtraject een essentieel onderdeel van Ontzettend Leiden. Het biedt ruimte aan 4 jonge bands uit de regio. De geselecteerde bands van dit jaar zijn Last Gear, Illusionless, CQ en 4Some. Zij worden in de oefenruimtes van het LVP begeleid en gecoached door ervaren muzikanten, krijgen een professionele fotoshoot, coaching in podiumpresentatie, opnametijd, een demo en een optreden aangeboden! Dit optreden, ofwel de presentatie van Bandcoaching vindt plaats op donderdag 20 december, van 19:30 tot 23:00 uur, in de grote zaal van het LVC (voor details zie www.lvc.nl). En zie hier de resultaten van de fotoshoot door Rutger van der Bent

Popronde Leiden - donderdag 8 november!
Geplaatst op: 17-10-07  
Nog maar net bijgekomen van het uitverkochte Ontzettend Leiden festival en nu staat het volgende festival alweer voor de deur. Popronde vindt plaats in 19 Nederlandse steden en doet Leiden aan op donderdag 8 november, verspreid over maar liefst 16 podia. Bekijk hier de Popronde Leiden Programmering
Nagenieten van OL2007
Geplaatst op: 05-10-07  
Van het succesvol verlopen Ontzettend Leiden 2007 festival hebben we zoveel mogelijk interviews, live-opnames (audio en video) en foto's verzameld en op onze media pagina geplaatst! En check ook de recensies die 3VOOR12 Den Haag over de vrijdag en zaterdag van het Ontzettend Leiden Festival schreef.

Ontzettend Leiden zit erop!
Geplaatst op: 30-09-07  
Ontzettend Leiden 2007 zit erop, en wij kunnen maar één ding concluderen: Het was met twee uitverkochte dagen (!) een super groot succes. 30 bands en acts met hun roots in de regio Leiden gaven fantastische shows! Om maar een paar hoogtepunten te noemen: Hospital Bombers en Aux Raus op vrijdag, The Dead Rudolfs en de dj-set vavan Kraak & Smaak op zaterdag. Volgend jaar doen we het dunnetjes over in het laatste weekend van september.

Binnenkort hier op de site te vinden het fotoverslag, recensies en video-opnames!

Bezoekers, muzikanten, LVC, vrijwilligers, voorverkoopadressen, publiciteitsservice, Gemeente Leiden, alle partners, Zirkzee en nog vele anderen: Bedankt!
Popronde Leiden: donderdag 8 november
Geplaatst op: 30-09-07  
Popronde is een landelijk reizend festival dat plaatsvindt in 19 steden. In elke stad treden op één avond ca. 25 opkomende Nederlandse bands op bij diverse podia. De organisatie achter Ontzettend Leiden organiseert op donderdag 8 november 2007 voor de 2e keer Popronde Leiden. O.a. LVC, WW, Lemmy's, de Uyl, Scheltema, Sus Antigoon, Odessa, The Duke, Burcht en Marenpoort doen mee! Binnenkort kun je hier het volledige programma vinden. De afterparty vindt weer plaats in het LVC waar Check 1-2 en The Bloody Honkies spelen. Alle optredens zijn gratis toegankelijk!
Jonge muzikanten gezocht!
Geplaatst op: 30-09-07  
Naast het uitgeven van de OL CD en het organiseren van het OL Festival doen we ook aan Bandcoaching! Het bandcoachingstraject biedt ruimte aan 4 jonge bands/acts uit de regio in de leeftijd van 14 tot 20. De geselecteerde muzikanten worden in de oefenruimtes van het LVP begeleid en gecoached door ervaren muzikanten en krijgen onder meer een professionele fotoshoot, coaching in podiumpresentatie, opnametijd, een professionele demo en een optreden in de grote zaal van het LVC aangeboden! Van de bands wordt een eigen bijdrage van 99 euro gevraagd. Inschrijven kan tot vrijdag 5 oktober (zie Bandcoaching item links voor hoe en wat). Wie weet staat jouw op het Ontzettend Leiden 2008 Festival!
Ontzettend Leiden 2007 Festival: Start vandaag!!
Geplaatst op: 24-09-07  
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september vindt de 3e editie van het Ontzettend Leiden Festival plaats. Maar liefst 30 bands en artiesten uit de Leidse regio treden dan op in het Leidse poppodium LVC. Op het programma staan o.a. Hospital Bombers, Kraak & Smaak (dj-set), Rene SG, Dead Rudolfs, Aux Raus, Syreens, Koel, Karma's Kitchen, Poor Man Friend, Spaug, Sun, Koel, HOTT en Kitty Contana. 

Voorverkoop informatie: Dagkaarten a 7,50 euro zijn te koop via www.lvc.nl, en bij Velvet Music (Nieuwe Rijn 34), Plato (Vrouwensteeg 4-6) en Dranklokaal de WW (Wolsteeg 4-6) kun je terecht voor dagkaarten en passe-partouts a 12,50 euro.
Indien er nog kaartjes aan de deur verkrijgbaar zijn zullen we dit op de dag zelf op de site zetten! Maar neem het zekere voor het onzekere en koop je kaartje in de voorverkoop.
3VOOR12 Den Haag
Geplaatst op: 24-09-07  
Om de stemming voor Ontzettend Leiden er goed in te krijgen zet 3VOOR12 Den Haag deze week een aantal acts van het festivalprogramma in de spotlights: Deglamrockers van H.O.T.T., het elektrohiphopfunk collectief theFringe, de band die klinkt als 'Punica Fiets Capone' namelijk Junior Eats Alone en de band dienaar eigen zeggen staat voor 'Geloof, hoop & liefde' en klinkt als 'Scooters &brommers': Hospital Bombers.
Poll-winnaar
Geplaatst op: 22-09-07  
De populariteits-poll is gesloten! En daarmee wordt de laatste plek op het Ontzettend Leiden 2007 Festival vergeven. De winnaar is de band The Black Bellies, bestaande uit voormalige leden van de Leidse rockbands I$I$, Lovecramps en Honey I'm home, en staat garant voor "een spetterende mix van rock, powerpop en metal met vette gitaren, meerstemmige koortjes en catchy refreinen met een hoog meezinggehalte." The Black Bellies spelen op vrijdag de 28e op het festival.
The Pleasure Principle bij ZOOITV
Geplaatst op: 21-09-07  
Op 6 september live opgenomen tijdens ons kick-off feestje in dranklokaal de WW: The Pleasure Principle (vrijdag 28 september op Ontzettend Leiden). Met dank aan Oogappel TV en ZOOI!

Video-interview theFringe
Geplaatst op: 20-09-07  
Gisteravond live bij Stork On Air, deze middag al gemonteerd en wel op onze site: theFringe interview en live opnames. Hierbij zijn alleen de mc's Proskript en Dan Stezo aanwezig, straks op Ontzettend Leiden op vrijdag 28 september zijn ze in volle bezetting (5 man). Met dank aan de Storks voor de geluidsopnames.

Voorverkoop Ontzettend Leiden Festival
Geplaatst op: 20-09-07  
De voorverkoop voor het Ontzettend Leiden festival op 28 & 29 September is gestart. Wees er snel bij want vorig jaar was het in no time uitverkocht! Dagkaarten a 7,50 euro zijn te koop via www.lvc.nl, en bij Velvet Music (Nieuwe Rijn 34), Plato (Vrouwensteeg 4-6) en Dranklokaal de WW (Wolsteeg 4-6) kun je terecht voor dagkaarten en passe-partouts a 12,50 euro.
OL2007 @ RTV West
Geplaatst op: 20-09-07  
RTV West besteedt weer ruim aandacht aan Ontzettend Leiden. Gisteravond was de hiphopact theFringe met hun moddervette beats live in de uitzending te horen en kwam het festival uitgebreid aan bod. 
Op vrijdag 21 september komt bij het programma ZOOI, te zien op TV West en TV Rijnmond, een item over de 'Britporn' band The Pleasure Principle met o.a. een live-registratie van hun optreden tijdens het kick-off feestje van Ontzettend Leiden. De uitzending is om 17.17uur en nogmaals om 19.19uur!
Release Onzettend Leiden CD
Geplaatst op: 20-09-07  
De Ontzettend Leiden 2007 CD, alweer de derde in de reeks, telt maar liefst 22 tracks van artiesten uit de Leidse regio en is nu te koop bij de betere Leidse platenzaken Velvet Music, Plato en Plaatboef, en bij Leidse muziekcafé's de WW, Sus Antigoon, Marenpoort, Lemmy's en Odessa. Je kunt de cd ook online bestellen. En luisteren kan je hier rechts op de site!
Kraak & Smaak support Faithless
Geplaatst op: 17-09-07  
Ontzettend Leiden 2007 festival act Kraak & Smaak maakt zojuist bekend dat zij deze week in het voorprogramma staan van de live dance act Faithless in het Antwerpse sportpaleis en het Gelredome in Arnhem. Niet slecht voor een paar jongens uit Leiden!
Video-interview Spaug
Geplaatst op: 17-09-07  
We kunnen niet anders zeggen dan dat onze interviewster en filmer goed bezig zijn; video-interview #3 is namelijk alweer een feit. Ditmaal staat de band Spaug in de spotlights, afgelopen zaterdag opgenomen tijdens hun sessie bij Holland Centraal. Check het interview!

Video-interview Dead Rudolfs
Geplaatst op: 12-09-07  
We hebben de Katwijkse band Dead Rudolfs, eerder dit jaar winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland, een aantal vragen voorgelegd en dit vastgelegd in een video-interview!

'Een berengoed initiatief'
Geplaatst op: 12-09-07  
3VOOR12 Den Haag heeft een zeer positieve recensie geschreven over de compilatie Ontzettend Leiden 2007. "In vergelijking met Den Haag gaat Leiden voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. In de tijd dat Den Haag overspoeld wordt met bandjes, initiatieven en festivals, pakt Leiden één keer per jaar goed uit met Ontzettend Leiden. Daarmee heeft de sleutelstad toch wel van Den Haag gewonnen. Dit blijft gewoon een berengoed initiatief." Lees 'm hier
Video-interview SUN
Geplaatst op: 10-09-07  
Afgelopen zaterdag was SUN te gast bij de wekelijkse live sessie van Holland Centraal en hebben we gelijk een video-interview met de Leidse band afgenomen. Zie hier het resultaat! De komende tijd zullen er meer video-interviews volgen met artiesten die straks op het Ontzettend Leiden festival spelen.

Aux Raus maakte beste Nederlandse album
Geplaatst op: 06-09-07  
De plaat 'This Is How This Works' van Aux Raus heeft de 3VOOR12 Award 2007 gewonnen en is daarmee uitgeroepen tot het beste Nederlandse album van de afgelopen twaalf maanden. Bands als Alamo Race Track, C-Mon & Kypski, Coparck, Moke en Typhoon hadden het nakijken. Lees op www.3voor12.nl alles over de verkiezing. Niet geheel onbelangrijk: Aux Raus speelt op vrijdag 28 september op Ontzettend Leiden!
Kick-off in de WW
Geplaatst op: 01-09-07  
Op donderdag 6 september organiseert Ontzettend Leiden een gratis kick-off feestje van het Ontzettend Leiden 2007 Festival in de WW, de 'WWarming-up'! Met live optredens van Sun en The Pleasure Principle, als voorproefje voor het OL2007 Festival. De entree krijg je van ons én voor de 1e 50 bezoekers hebben we ook nog eens de OL2007 CD klaarliggen, voor niks!
Locatie: dranklokaal de WW (Wolsteeg 4-6, zijstraat van de Breestraat), aanvang om 20:00u. Bring your friends!
Populariteitspoll
Geplaatst op: 29-08-07  
Eén plek op het Ontzettend Leiden Festival wordt steevast bewaard voor de winnaar van de populariteitspoll. We hebben dit jaar gekozen voor een ‘old-school’ poll: Doe er alles aan om jouw favoriete band alsnog een plek op het festival te bezorgen d.m.v. een slagzin. Aan de slag dus!
Ontzettend Leiden Festival
Geplaatst op: 29-08-07  
De programmering van het Ontzettend Leiden 2007 Festival is een feit! Op 28 en 29 september betreden maar liefst 30 bands en acts uit de Leidse regio de podia van het LVC. De voorverkoop voor het festival start op zaterdag 1 september via www.lvc.nl en Plato en Velvet Leiden. Vorig jaar moesten we mensen aan de deur teleurstellen omdat het festival uitverkocht was; stel je kaartje dus alvast veilig in de voorverkoop. Er is keuze uit dagkaarten voor de vrijdag OF zaterdag a 7,50 euro of een passe-partout voor vrijdag EN zaterdag voor maar 12,50 euro. Zie het felbegeerde tijdschema voor wie wanneer speelt.
Holland Centraal & Sleutelstad FM
Geplaatst op: 29-08-07  
Alle zaterdagen in september staat Ontzettend Leiden volop in de schijnwerpers bij Holland Centraal, met diverse interviews en live optredens van artiesten uit de Leidse regio. Het schema is als volgt (ovb): 
1/9 - We Shot John Wayne
8/9 - Sun 
15/9 - Spaug 
22/9 - Dusk 
29/9 - Karma’s Kitchen
De interviews/optredens zijn vanaf 11:15u 's ochtends te beluisteren via Holland Centraal. Luister hier naar de live-stream. Ook radiozender Sleutelstad FM is goed bezig. Maar liefst elk uur draaien ze een nummer van de OL2007 CD.
Aux Raus genomineerd voor 3VOOR12 Award
Geplaatst op: 15-08-07  
Wat is het beste Nederlandse album van de afgelopen twaalf maanden? Dat is wat 3VOOR12 zich afvraagt. Aux Raus, straks te zien op het OL2007 festival, is een van de genomineerden voor de 3VOOR12 Award. Er is een Luisterpaal samengesteld met platen van alle 12 de kanshebbers, dus je kunt er het hele album 'This IS How It Works' van Aux Raus luisteren! De uitslag wordt op woensdag 5 september bekend gemaakt.
Eerste namen van het Ontzettend Leiden festival bekend!
Geplaatst op: 06-08-2007  
Inmiddels is bekend geworden dat Aux Raus, Hospital Bombers, Poor Man Friend, theFringe en H.O.T.T. zullen komen optreden! Dit jaar zullen in totaal 30 bands/acts optreden tijdens het tweedaagse festival op 28 & 29 september. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt...
De Ontzettend Leiden 2007 CD!
Geplaatst op: 06-08-2007  
De Ontzettend Leiden 2007 CD is bekend. Uit de 96 bands met hun roots in Leidse regio zijn er 22 geselecteerd. Bekijk ze hiernaast, klik op de naam en lees & luister! De CD komt op zaterdag 1 september uit en zal bij de betere platenzaken te koop zijn voor slechts 5 euro!
Een record aantal inschijvingen dit jaar!
Geplaatst op: 24-07-2007  
De inschrijving voor Ontzettend Leiden 2007 is inmiddels gesloten. We zijn blij verrast dat maarliefst 96 muzikanten zich aangemeld hebben. Begin augustus wordt bekend gemaakt wie er op de OL2007 CD zullen staan. Ook maken we dan de eerste namen van het OL2007 festival op 28 & 29 september bekend!
Plaats je vraag en/of aanbod op het OL-prikbord
Geplaatst op: 23-07-2007  
Ben je op zoek naar een band of specifieke muzikanten? Check dan hier ons online prikbord!
Ontzettend Leiden is gestart!
Geplaatst op: 13-07-07  
Ontzettend Leiden MySpace & Hyves
Geplaatst op: 11-07-07  
Ontzettend Leiden is sinds kort ook op MySpace en Hyves te vinden. Niet echt verrassend zijn de URL's www.myspace.com/ontzettendleiden en www.ontzettendleiden.hyves.nl. Dus waar wacht je nog op, word onze vriend!
Wederom veel inschrijvingen!
Geplaatst op: 10-07-07  
Inmiddels hebben al ongeveer 60 bands/acts uit de Leidse regio zich ingeschreven voor Ontzettend Leiden 2007. Schrijf je in voor vrijdag 20 juli en maak kans op een plek op de OL2007 CD, radio en televisie optredens, veel media aandacht, een optreden tijdens op het tweedaagse Ontzettend Leiden Festival en mogelijk vele optredens in en buiten de regio!
Bibliotheek Leiden
Geplaatst op: 09-07-07  
De Centrale bibliotheek is gestart met het opzetten van een collectie cd's/dvd's van muzikanten uit de Leidse regio. Wil je jou CD aan deze collectie toevoegen, stuur dan om één exemplaar van een uitgebrachte cd/dvd naar: Bibliotheek Leiden, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden. T.a.v. Maria van der Geest.
Schrijf je nu in!
Geplaatst op: 01-06-2007  
Muzikanten uit de hele Leidse regio kunnen zich vanaf nu inschrijven. Elk muziekgenre is welkom! Stuur ons een recente opname en dwing een plekje af op de OL-verzamelaar en natuurlijk het OL2007- Festival. Klik hier voor alle informatie.

Flyer voorkant Flyer achterkant
OL2007CD
Geplaatst op: 01-06-2007  
De Ontzettend Leiden verzamelaar komt dit jaar uit op zaterdag 1 september. De CD zal wederom door de hele regio te koop zijn, bij de betere platenzaken en muziekcafe's!
OL2007 twee dagen!
Geplaatst op: 31-05-2007  
Het OL2006 festival was een doorslaand succes gezien alle blije gezichten, goede optredens en de (te) lange rijen voor de deur! Uitverkocht met de nadruk op uitverkocht. Daarom wordt het OL2007 Festival dit jaar voor het eerst op twee dagen georganiseerd! Plek voor meer bezoekers en voor meer optredens! Noteer vast in je agenda: Vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2007, in het LVC.
Festival foto's
Geplaatst op: 31-05-2007  
Bekijk hier alle foto’s van het OL2006 Festival!
Dynamic Drive DHTML Scripts- Ajax Tabs Content script

This is some default tab content, embedded directly inside this space and not via Ajax. It can be shown when no tabs are automatically selected, or associated with a certain tab, in this case, the first tab.

Select 3rd tab of "maintab"